–Vedlikeholdsfritt er i vinden

accoya terrasse megawood

Produktsjef for gulv hos Fritzøe Engros AS, Lars Andersen, forventer doblet omsetning for terrassegulv i 2016 sammenlignet med 2015. Årsaken er ene og alene en tydelig dreining mot vedlikeholdsfrie terrassegulv i markedet.

Byggevaregrossisten Fritzøe Engros AS leverer trelast til byggevareforhandlere og trebearbeidende industri over hele landet, og merker dermed svingninger i markedet og nye markedstrender på et tidlig tidspunkt.

Gulvene som smuldret vekk

Andersen sier at komposittgulv tidligere hadde et noe frynsete rykte, men at dette har endret seg de senere årene.

–Da bransjen begynte med komposittgulv så vi enkelte billigprodukter som ikke holdt mål; enten var de ikke egnet for krevende norske forhold eller så smuldret de vekk i simulerte aldringstester. Disse har heldigvis også  smuldret vekk fra markedet, noe som har bidratt til å  forbedre ryktet til komposittgulv generelt. I tilsvarende aldringstester opp mot 65 år så Megawood-gulv nærmest like fine ut som da de var nye, og erfaringene vi har høstet siden vi lanserte Megawood i 2007 er jevnt over svært gode. Vi har få reklamasjoner, og dette er gulv som tåler bruk. Samtidig holder de seg svært godt, oppsummerer gulveksperten.

Gulvekspert Lars Andersen i Fritzøe Engros.

–Folk ønsker kvalitet: Gulvekspert Lars Andersen hos Fritzøe Engros sier at byggevaregrossisten opplever økt etterspørsel etter kvalitets-terrassegulv. Han har nylig lansert én ny Megawood-modell samt Accoya terrassebord.

 

Kjøper seg fri fra vedlikeholdet

Andersen mener at kundene i dag ønsker gulv som ikke trenger beising eller annen type behandling ut over vask.

–Tidligere var folk vant til å drive årlig vedlikehold av terrassegulvene. Nå ser vi en dreining mot at markedet ønsker å kjøpe seg fri fra vedlikeholdet. Folk ønsker gulv som varer i årevis. Årets to nyheter fra Fritzøe Engros er Megawood Easydeck Glacier, en noe rimeligere variant som kan legges på cc40. Glacier har trestruktur på den ene siden og rillet overflate på den andre slik at man kan velge når man skal legge gulvet, forklarer gulveksperten.

Han sier at det eneste vedlikeholdet som behøves, er vask med børste eller forsiktig høytrykksspyling.

 

Accoya-terrasse

Etter noen år på markedet har Accoya-trevirke gjort seg bemerket blant annet for hele 50 års råtegaranti og høy formstabilitet. Nytt i 2016 er Accoya terrassebord, som gjør seg utmerket som alternativ til komposittprodukter i det øvre prissegmentet.

–Accoya-trevirke er fremstilt av acetylert Radiata-furu. Prosessen er svært miljøvennlig, og Accoya-trevirke er helt uten miljøgifter. Garantien er uovertruffen, jeg har ikke sett treprodukter med tilsvarende egenskaper, sier Andersen.

Etter noen år begynner overflaten i Accoya-trevirke å gråne.

–Litt avhengig av hvor man bor i landet tar det rundt 2-3 år før overflaten får en sølvgrå patina. Dersom man ikke ønsker det, er Accoya godt egnet til overmaling da det er formstabilt.

 

 Du kan lese mer om Fritzøe Engros’ ulike terrassegulvmodeller her!

 

Megawood består av 75 prosent tre og 25 prosent høyverdig polymermateriale. Dette gir terrassebordene betydelig økt slitestyrke og bestandighet mot riper. Megawood-terrassebordene kan legges på cc60, mens Glacier (årets modell) kan legges på cc40. Overflaten er like enkel å maskinbehandle som tre.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev